Rekommenderade handlingar för den 15:e dagen av månaden Rajab

– Utföra ghosl (helkroppstvagning)

– Recitera ziyarat Imam Hossein(A) (särskilt rekommenderat av Imam Ridha(A))

– Be salat Salman Farsi som består av 10 böneenheter. Be den i fem omgångar där vardera bön innefattar två rak’at. I varje rak’a skall surah al Fatiha reciteras en gång, surah al-Ikhlas tre gånger och surah al-Kafirun tre gånger. Sedan, efter salam, skall man höja sina händer mot himlen och recitera följande åkallelse:

لا إِلهَ إِلاّ الله وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ المُلْكَ وَلَهُ الحَمْدُ يُحْيي وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيُّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الخَيْرُ وَهُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Det finns ingen gud utom Allah; den Ende, utan någon partner till Honom – till Honom hör all makt och till Honom hör all tacksamhet och lovprisande – Han skänker liv och orsakar död och Han är den evigt Levande som aldrig dör – i Hans hand finns det goda och Han är kapabel [mäktig] över alla ting

– Be en bön som innefattar fyra rak’at i två omgångar där vardera omgång består av två böneenheter, och sedan efter salam bör följande åkallelse reciteras:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اللّهُمَّ يامُذِلَّ كُلِّ جَبَّارٍ وَيا مُعِزَّ المُؤْمِنِينَ، أَنْتَ كَهْفِي حِينَ تُعْيِينِي المَذاهِبُ، وَأَنْتَ بارِئُ خَلْقِي رَحْمَةً بِي، وَقَدْ كُنْتَ عَنْ خَلْقِي غَنِيا، وَلَوْلا رَحْمَتُكَ لَكُنْتُ مِنَ الهالِكِينَ

O Allah, O DU som förnedrar varje tyrann och O DU som ärar de troende, DU är min skyddsplats då väggångarna uttröttar mig, och DU är den Frambringande min skapelse i barmhärtighet över mig, och DU var förvisso inte i behov av min skapelse, och om det inte vore för Din nåd så skulle jag vara bland de förgångna

وَأَنْتَ مُؤَيِّدِي بِالنَّصْرِ عَلى أَعْدائِي، وَلَوْلا نَصْرُكَ إِيَّايَ لَكُنْتُ مِنَ المَفْضُوحِينَ، يامُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ مَعادِنِها وَمُنْشِيَ البَرَكَةِ مِنْ مَوَاضِعها، يامَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشّمُوخِ وَالرِّفْعَةِ فَأَوْلِياؤُهُ بِعِزِّهِ يَتَعَزَّزُونَ،

Och DU är den som förser mig med stöd för att segra över mina fiender, och om det inte vore för Ditt stöd, så skulle jag vara bland de vanhedrade, O Han som sänder nåd från dess ursprungliga gruva [källa], och skänker välsignelser från dess förvaring, O Han som har utmärkt Sig Själv med höghet och upphöjdhet så ärades Hans förtrogna vänner genom Hans ära

وَيامَنْ وَضَعَتْ لَهُ المُلُوكُ نِيرَ المَذَلَّةِ عَلى أَعْناقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خائِفُونَ أَسْأَلُكَ بِكَيْنُوِنَّيِتَك الَّتِي اشْتَقَقْتَها مِنْ كِبْرِيائِكَ، وَأَسْأَلُكَ بِكِبْرِيائِكَ الَّتِي اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِكَ،

Och O Han inför vem kungar har hängt underdånighetens remmar över sina nackar, så fruktade de Hans straff [makt], jag tillfrågar [ber] Dig vid Ditt väsende som DU uttog ur Din storhet, och jag tillfrågar [ber] Dig vid Din storhet som DU uttog ur din ära

وَأَسْأَلُكَ بِعِزَّتِكَ الَّتِي اسْتَوَيْتَ بِها عَلى عَرْشِكَ فَخَلَقْتَ بِها جَمِيعَ خَلْقِكَ فَهُمْ لَكَ مُذْعِنُونَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ

Och jag tillfrågar [ber] Dig vid Din ära, genom vilken DU besitter över Din tron och genom vilken DU skapade alla skapelser så var de lydiga till Dig, att [DU] skickar Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans hushåll(A) [Ahl al-Bait(A)]