3:e månaden Sha’ban

Den tredje dagen i månaden Sha’ban är den dagen då vår tredje Imam föddes. Imam Hossein(A) är son till Imam Ali(A) och Fatima Zahra(A) samt barnbarn till Profeten(S).

Rekommenderade handlingar för den tredje dagen av månaden Sha’ban

– Utför ghosl (helkroppstvagning)

– Recitera åkallan, i synnerhet den sista åkallelsen som Imam Hossein(A) reciterade den tionde dagen av månaden Muharram

– Recitera även följande:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الموْلُودِ فِي هذا اليَوْمِ بِشَهادَتِهِ قَبْلَ اسْتِهْلالِهِ وَوِلادَتِهِ، بَكَتْهُ السَّماء وَمَنْ فِيها وَالأَرْضُ وَمَنْ عَلَيْها وَلَمَّا يَطَأ لابَيَتْها

O Allah, jag tillfrågar [ber] Dig genom haqq (rätten och ställningen) av den som föddes under denna dag; [han] som [utlovades] martyrskap före början av sitt liv och innan sin födelse – himlen och alla [invånare] i den, och jorden och alla [som lever] på den grät för hans skull innan [hans fötter] trampade på [denna jord]

قَتِيلِ العَبْرَةِ وَسَيِّدِ الاُسْرَةِ المَمْدُودِ بِالنُّصْرَةِ فِي يَوْمِ الكَرَّةِ المعَوّضِ مِنْ قَتْلِهِ أَنَّ الأئِمَّةَ مِنْ نَسْلِهِ وَالشِّفاءَ فِي تُرْبَتِهِ وَالفَوْزَ مَعَهُ فِي أَوْبَتِهِ

[Han var] tårarnas stupade [mästare], mästaren av [profetskapets] familj, [han] vars seger kommer att vara utbredd på återkomstens dag, [han] som belönades med Imamer från sin avkomma efter mordet på honom, och bot finns i hans jord, och en seger med honom [är beräknad] vid hans återvändo

وَالأَوْصِياء مِنْ عُتْرَتِهِ بَعْدَ قائِمِهِمْ وَغَيْبَتِهِ حَتّى يُدْرِكُوا الأوْتارَ وَيَثْأَرُوا الثَّأرَ وَيُرْضُوا الجَبَّارَ وَيَكُونُوا خَيْرَ أَنْصارٍ، صَلَّى الله عَلَيْهِمْ مَعَ اخْتِلافِ الليْلِ وَالنَّهارِ

Och de förtrogna bland hans ättlingar [kommer efter ankomsten] av deras al-Qaem (den uppresande) från hans fördoldhet, så att de kräver vedergällningen, och tar hämnden, och förnöjer den Mäktige och blir utav de bästa av anhängare – må Allahs välsignelser vara över dem när dagen och natten avlöser varandra

اللّهُمَّ فَبِحَقِّهِمْ إِلَيْكَ أَتَوَسَّلُ وَأَسْأَلُ سُؤالَ مُقْتَرِفٍ مُعتَرِفٍ مُسِيٍ إِلى نَفْسِهِ مِمَّا فَرَّطَ فِي يَوْمِهِ وَأَمْسِهِ، يَسْأَلُكَ العِصْمَةَ إِلى مَحَلِّ رَمْسِهِ،

O Allah, så jag bönfaller Dig vid deras haqq (rätt och ställning) – och jag tillfrågar [ber] Dig genom bönen av en syndare som har erkänt sina misstag, och som har skadat sig själv genom sina nuvarande och tidigare överträdelser, och som ber Dig om beskydd tills det att hans synder övertäcks

اللّهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَعِتْرَتِهِ وَاحْشُرْنا فِي زُمْرَتِهِ وَبَوِّئْنا مَعَهُ دارَ الكَرامَةِ وَمَحَلَّ الإقامَةِ،

O Allah, så skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans familj, och inkludera oss i hans ställning [på domedagen], och tillåt oss att vara med honom i frikostighetens boning och platsen för hans vistelse

اللّهُمَّ وَكَما كَرَّمْتَنا بِمَعْرِفَتِهِ فَأَكْرِمْنا بِزُلْفَتِهِ وَارْزُقْنا مُرافَقَتَهُ وَسابِقَتَهُ وَاجْعَلْنا مِمَّنْ يُسَلِّمُ لاَمْرِهِ وَيُكْثِرُ الصَّلاةَ عَلَيْهِ عِنْدَ ذِكْرِهِ وَعَلى جَمِيعِ أَوْصِيائِهِ وَأَهْلِ أَصْفِيائِهِ المَمْدُودِينَ مِنْكَ بِالعَدَدِ الاِثْنَي عَشَرَ النُّجُومِ الزُّهَرِ وَالحُجَجِ عَلى جَميعِ البَشَرِ

O Allah, och såsom DU har benådat oss med kännedom om honom, så benåda oss med hans närhet, och skänk oss hans sällskap och låt oss vara bland de främsta för honom, och inkludera oss med de som underkastar sig hans sak och som prisar honom i myckenhet så fort de hör honom nämnas, och även [prisar] hans förtrogna och utvalda som har bestämts i antal utav Dig till tolv; de upplysta stjärnorna och de [klara] argumenten för hela mänskligheten

اللّهُمَّ وَهَبْ لَنا فِي هذا اليَوْمِ خَيْرَ مَوْهِبَةٍ وَانْجِحْ لَنا فِيهِ كُلَّ طَلِبَهٍ كَما وَهَبْتَ الحُسَيْنَ لِمُحَمَّدٍ جَدِّهِ وَعاذَ فُطْرُسُ بِمَهْدِهِ فَنَحْنُ عائِذُونَ بِقَبْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ نَشْهَدُ تُرْبَتَهُ وَنَنْتَظِرُ أَوْبَتَهُ آمِينَ رَبَّ العالَمِينَ

O Allah, och skänk oss under denna dag de bästa av gåvor, och besvara under denna dag alla våra önskningar, på samma sätt som DU skänkte [Imam] Hossein(A) till hans morfar [Profeten] Mohammad(S), och på samma sätt som ängeln Futrus sökte skydd vid hans [Imam Hosseins(A)] vagga, söker vi skydd vid hans grav efter honom då vi bevittnar hans jord och väntar på hans återkomst – Amen, [O] världarnas Herre