Den 27:e månaden Rajab

Den 27:e av månaden Rajab är den dag då Profeten(S) fick sin första uppenbarelse i grottan Hira i Mecka. Natten till den 27:e av månaden Rajab är således en högst välsignad natt.

Rekommenderade handlingar för natten till den 27:e av månaden Rajab

– Utför ghosl (helkroppstvagning) och ta på dig rena kläder

– Skänk allmosa i Guds namn

– Strax innan midnatt, be en bön som innefattar 12 rak’at (böneenheter), det vill säga sex böner med två rak’at i varje bön. I varje rak’a recitera surah al Fatiha och en annan valfri surah mellan surah Mohammad till och med surah an-Nas

Efter salam (fridshälsning), recitera följande surah sju gånger vardera:

 1. Surah al-Fatiha
 2. Surah al-Falaq
 3. Surah an-Nas
 4. Surah al-Ikhlas
 5. Surah al-Kafirun
 6. Surah al-Qadr
 7. Ayat al-Kursi (verserna 2:255–257 i den heliga Koranen)

Recitera därefter följande duaa (åkallelse):

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَمْ يَكُن لَّهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَلَمْ يَكُن لَّهُ وَلِيٌّ مِّنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيرًا

All tacksamhet och lovprisande hör till Allah som inte har antagit någon som Sin son, och som inte har någon partner i herravälde, och som inte har någon beskyddare till följd av undergivenhet, och tillkännage om Hans storhet genom takbir (reciterande om Guds storhet)

اَللّـهُمَّ اِنّي اَساَلُكَ بِمَعاقِدِ عِزِّكَ عَلَى اَرْكانِ عَرْشِكَ، وَمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتابِكَ، وَبِاسْمِكَ الاَعْظَمِ الاَعْظَمِ الاَعْظَمِ، وَذِكْرِكَ الاَعْلَى الاَعْلَى الاَعْلَى، وَبِكَلِماتِكَ التّامّاتِ، اَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ، وَاَنْ تَفْعَلَ بي ما اَنْتَ اَهْلُهُ

O Allah, jag tillfrågar [ber] Dig vid ställningen av äran över Din a’rsh (trons) fundament, och vid den oändliga nåden i Din bok, och vid Ditt storslagna, storslagna och storslagna Namn, och vid Din höga, höga och höga hågkomst, och vid Dina fulländande ord, att skicka välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A), och att behandla mig i enlighet med det som är värdigt Dig

– Recitera ziyarah (vördnadshälsningar) av den heliga Profeten(S)

– Recitera ziyarah av Imam Ali(A)

Rekommenderade handlingar för dagen den 27:e av månaden Rajab

– Utför ghosl (helkroppstvagning) och ta på dig rena kläder

– Iaktta fasta

– Skänk allmosa i Guds namn

– Recitera ziyarah av den heliga Profeten(S)

– Recitera ziyarah av Imam Ali(A)

– Recitera salawat (välsignelser över Profeten(S) och Ahl al-Bait(A)) så många gånger som möjligt

– Be en bön som innefattar 12 rak’at i sex omgångar med vardera två rak’at. I varje rak’a, recitera surah al-Fatiha och någon annan surah

Efter salam, reciteras följande fyra gånger vardera:

 1. Surah al-Fatiha
 2. Surah al-Ikhlas
 3. Surah al-Falaq
 4. Surah an-Nas

– Recitera därefter följande duaa (åkallelse) fyra gånger:

لَا إِلهَ إلَّا اللهُ، واللهُ أَكْبَرُ وَ سُبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا حَوْلَة وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيُّ الْعَظِيم للَّهُ اللَّهُ رَبِّي، لَا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئًا لَا أُشْرِكُ بِرَبِّي أَحَدًا

Det finns ingen gud utom Allah, och Allah är störst, och prisad och fri från brister äro Allah, och all tacksamhet och lovprisande hör till Allah, och det finns ingen kraft eller styrka förutom av Allah, den Höge, den Store – Allah, Allah, Min Herre; jag sätter inte något vid Hans sida och jag sätter inte någon vid min Herres sida