Salat Dhuhr (middagsbönen)

– Att be en nafilah (frivillig bön) som innefattar åtta rak’at (4×2) innan Dhuhr-bönen är rekommenderat. Recitera följande åkallelse innan Dhuhr-bönen:

سُبحَانَ الله لا الهَ الّا هوَ الحَمدُ لله الَذي لَم يَتَّخِذ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا وَ لَم يَكن لَهُ شَريك في المُلك وَ وَليٌّ مِنَ الذّلِّ وَ كبِّرهُ تَكبيرا

Prisad och fri från brister äro Allah; det finns ingen gud utom Honom – all tacksamhet och lovprisande hör till Allah som inte har tagit [till Sig] någon maka eller son, som inte har någon partner i suveränitet, och inte heller har någon beskyddare utav undergivenhet, och tillkännage om Hans storhet genom takbir (reciterande om Guds storhet)

– Det återberättas från Imam Ali(A) att Profeten(S) brukade recitera följande åkallelse efter Dhuhr-bönen:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ الْعَظيمُ الْحَليمُ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَريمُ اَلْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعالَمينَ

Det finns ingen gud utom Allah den Store, den Barmhärtige – det finns ingen gud utom Allah, Herren över al-’arsh (tronen) av nåd – och all tacksamhet och lovprisande hör till Allah, världarnas Herre

اَللّـهُمَّ اِنّي أَسْأَلُكَ مُوجِباتِ رَحْمَتِكَ وَ عَزائِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالْغَنيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ وَالسَّلامَةَ مِنْ كُلِّ اِثْم

O Allah, jag ber dig om det som gör mig förtjänt av Din barmhärtighet, och att [min] strävan [gör mig förtjänt av] Din förlåtelse, och [att skänka mig] förmånen av varje dygd, och säkerheten från varje synd

اَللّـهُمَّ لا تَدَعْ لي ذَنْباً اِلاّ غَفَرْتَهُ وَلا هَمّاً اِلاّ فَرَّجْتَهُ وَلا سُقْماً اِلاّ شَفَيْتَهُ وَلا عَيْباً اِلاّ سَتَرْتَهُ وَلا رِزْقاً اِلاّ بَسَطْتَهُ وَلا خَوْفاً اِلاّ امَنْتَهُ وَلا سُوءاً اِلاّ صَرَفْتَهُ وَلا حاجَةً هِيَ لَكَ رِضاً وَلِيَ فيها صَلاحٌ اِلاّ قَضَيْتَها يآ اَرْحَمَ الرّاحِمينَ أمينَ رَبَّ الْعالَمينَ

O Allah; lämna mig inte med någon synd utan att DU förlåter den,  någon bedrövelse utan att DU frigör mig från den, någon sjukdom utan att DU botar den, något skamfullt utan att DU döljer det, någon rizq (uppehälle) utan att DU tillökar den, någon rädsla utan att DU betryggar [mig] från den, någon illvillighet utan att DU stöter bort den, eller något behov som är till Ditt välbehag och som är fördelaktigt för mig, utan att DU beviljar det, O [DU] den mest Barmhärtige utav barmhärtiga, Amen, O världarnas Herre

– Recitera sedan följande 10 gånger:

بِالله اعْتَصَمْتُ وَبِالله أَثِقُ وَعَلى الله أَتَوَكَّلُ

Vid Allah håller jag fast, vid Allah förlitar jag mig, och till Allah anförtror jag mig

– Recitera även:

اللّهُمَّ إِنْ عَظُمَتْ ذُنُوبِي فَأَنْتَ أَعْظَمُ، وَإِنْ كَبُرَ تَفْرِيطِي فَأَنْتَ أَكْبَرُ، وَإِنْ دامَ بُخْلِي فَأَنْتَ أَجْوَدُ اللّهُمَّ اغْفِرْ لِي عَظِيمَ ذُنُوبِي بِعَظِيمِ عَفْوِكَ، وَكَثِيرِ تَفْرِيطِي بِظاهِرِ كَرَمِكَ، وَاقْمَعْ بُخْلِي بِفَضْلِ جُودِكَ. اللّهُمَّ ما بِنا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْكَ لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ اسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوبُ إِلَيْكَ

O Allah; om mina synder blir stora, så är DU större, och om mina brister växer, så är DU mer vidsträckt, och om min snålhet förblir, så är DU mer Generös – O Allah; förlåt mig för mina rikliga synder med rikligheten i Din förlåtelse, och myckenheten av mina brister med det klara och uppenbara av Din nåd, och tryck undan min snålhet med favören av Din generositet – O Allah, allt som vi innehar utav välsignelser kommer från Dig; det finns ingen gud utan DU, [och] jag återvänder, söker tillflykt och förlåtelse hos Dig

– Recitera salawat 100 gånger:

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

O Allah, skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)

– Recitera surah al-Naba’