Salat Asr (eftermiddagsbön)

– Be en nafilah (frivillig bön) som innefattar åtta rak’at (4×2) innan Asr-bönen.

– Det har återberättats att Imam Sadiq(A) har sagt: ”Den som gör istighfar (ber sin Herre om förlåtelse och ångrar till Honom) 70 gånger efter Asr-bönen, kommer Gud att förlåta 700 synder för denna person.” (Wasa’el al-Shia, volym 6, sida 482)

– Recitera följande duaa (åkallelse) efter Asr-bönen:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذي لا اِلـهَ اِلاّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ الرَّحْمنُ الرَّحيمُ ذُو الْجَلالِ وَالاِكْرامِ وَأَسْأَلُهُ اَنْ يَتُوبَ عَلَيَّ تَوْبَةَ عَبْدٍ ذَليلٍ خاضِعٍ فَقير بائِس مِسْكين مُسْتَكين مُسْتَجير لا يَمْلِكُ لِنَفْسِهِ نَفْعاً وَلا ضَرّاً وَلا مَوْتاً وَلا حَياةً وَلا نُشُوراً

Jag ber min Herre om förlåtelse, Han som det inte finns någon gud utom; den Levande, den Bestående, den Nåderike, den Barmhärtige och Han som besitter majestät och ära, och jag tillfrågar [ber] Honom att förlåta mig och acceptera ångern utav en tjänare som är obetydlig, undergiven, fattig, eländig, ömklig och behövande, sökandes efter beskydd, som på egen hand varken kan erhålla nytta eller skada, död eller liv, eller återuppståndelse

 اَللّـهُمَّ اِنّي اَعُوذُ بِكَ مِنْ نَفْس لا تَشْبَعُ وَمِنْ قَلْب لا يَخْشَعُ وَمِنْ عِلْمٍ لا يَنْفَعُ وِ مِنْ صلاةٍ لا تُرْفَعُ وَمِنْ دُعآءٍ لا يُسْمَعُ

O Allah, jag söker tillflykt hos Dig från ett omättligt jag, ett hjärta som inte underkastar sig Dig [i ödmjukhet], kunskap som inte kommer till nytta, en bön som inte upphöjs, och en åkallan som inte accepteras

اَللّـهُمَّ اِنّي أَسْأَلُكَ الْيُسْرَ بَعْدَ الْعُسْرِ وَالْفَرَجَ بَعْدَ الْكَرْبِ وَالرَّخاءَ بَعْدَ الشِّدَّةِ, اَللّـهُمَّ ما بِنا مِنْ نِعْمَة فَمِنْكَ لا اِلـهَ اِلاّ اَنْتَ اَسْتَغْفِرُكَ وَاَتُوبُ اَلِيْكَ

O Allah, jag tillfrågar [ber] Dig om lättnad efter svårighet, [befriande] glädje efter sorg och ro efter bekymmer – O Allah, vi har inga välsignelser annat än från Dig, det finns ingen gud utom DU, jag ber Dig om förlåtelse och ångrar [återvänder] till Dig

– Recitera 100 gånger:

اسْتَغْفِرُ الله

Jag ber om Allahs förlåtelse

– Recitera surah al-Asr

– Recitera surah al-Qadr 10 gånger