Torsdagens Ziyarah

Torsdagens ziyarah, specifikt för Imam Askari(A)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

السَّلامُ عَلَيْكَ ياوَلِيَّ الله، السَّلامُ عَلَيْكَ ياحُجَّةَ الله وَخالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا إِمامَ المُؤْمِنِينَ، وَوارِثَ المُرْسَلِينَ، وَحُجَّةَ رَبِّ العالَمِينَ صَلّى الله عَلَيْكَ وَعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ،

Frid vare över dig O Allahs wali (ställföreträdare), frid vare över dig O Allahs hujja (bevis och argument) och Hans utvalde, frid vare över dig O de troendes Imam, och sändebudens arvtagare, och världarnas Herres hujja (bevis och argument) – må Allahs välsignelse sändas över dig och ditt fromma och rena hushåll [Ahl al-Bait(A)]

يامَوْلايَ ياأَبا مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بْنَ عَلِيٍّ، أَنا مَولىً لَكَ وَلالِ بَيْتِكَ، وَهذا يَوْمُكَ وَهُوَ يَوْمُ الخَمِيسِ، وَأَنا ضَيْفُكَ فِيهِ وَمُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيافَتِي وَإِجارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ

O min mästare, O Aba Mohammad al-Hassan ibn Ali, jag är underlydande till dig och till ditt hushåll [Ahl al-Bait(A)], och denna dag är din dag som är en torsdag, och jag är gäst hos dig och söker din närhet under denna dag, så var vänlig genom din gästvänlighet och ditt värdskap vid haqq (rätten och ställningen) av ditt fromma och rena hushåll [Ahl al-Bait(A)]