Tisdagens Ziyarah

Tisdagens ziyarah, specifikt för Imam Sajjad(A), Imam Baqir(A) och Imam Sadiq(A)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

السَّلامُ عَلَيْكُمْ ياخُزَّانَ عِلْمِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ ياتَراجِمَةَ وَحْيِ اللهِ، السَّلامُ عَليْكُمْ ياأَئِمَّةَ الهُدى، السَّلامُ عَلَيْكُم ياأَعْلامَ التُّقى، السَّلامُ عَلَيْكُمْ ياأَوْلادَ رَسُولِ اللهِ، أَنا عارِفٌ بِحَقِّكُمْ، مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِكُمْ مُعادٍ لاَعْدائِكُمْ مُوالٍ لاَوْلِيائِكُمْ، بِأَبِي أَنْتُم وَاُمِّي، صَلَواتُ الله عَلَيْكُمْ

Frid vare över er O förvararna av Guds kunskap, frid vare över er O tolkarna av Guds uppenbarelser, frid vare över er O Imamerna av vägledning, frid vare över er O fanan av fromhet, frid vare över er O söner till Guds Sändebud – jag är medveten om er haqq (rätt), är klarseende om er ställning, är fientlig till era fiender och mowali (medföljare, hjälp, underlydande) till era awliya (förtrogna vänner), må min far och min mor offras för er, må Allahs välsignelse vara över er

اللّهُمَّ إِنِّي أَتَوالى آخِرَهُمْ كَما تَوالَيْتُ أَوَّلَهُمْ وَأَبْرءُ مِنْ كُلِّ وَلِيجَةٍ دُونَهُمْ وَأَكْفُرُ بِالجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَاللاّتِ وَالعُزَّى، صَلَواتُ الله عَلَيْكُمْ يامَوالِيَّ وَرَحْمَةُ الله وَبَرَكاتُهُ

O Allah, jag antar den siste av dem som min ledare, så som jag antog den första av dem vara det, och jag friskriver mig [och tar avstånd] från varje anhängare som inte är deras, och förnekar avgudarna, idolerna, Lat och ’Uzza – må Allahs välsignelser vara över er, O mina ledare, med Guds barmhärtighet och välsignelser

السَّلامُ عَلَيْكَ ياسَيِّدَ العابِدِينَ، وَسُلالَةَ الوَصِيِّينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياباقِرَ عِلْمِ النَبِيِّينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياصادِقا مُصَدَّقا فِي القَوْلِ وَالفِعْلِ، يامَوالِيَّ هذا يَوْمُكُمْ وَهُوَ يَوْمُ الثُّلاثاءِ، وَأَنا فِيهِ ضَيْفٌ لَكُمْ وَمُسْتَجِيرٌ بِكُمْ فَأَضِيفُونِي وَأَجِيرُونِي بِمَنْزِلَةِ الله عِنْدَكُمْ، وَآلِ بَيْتِكُمُ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ

Frid vare över dig O mästaren av tillbedjare och ättlingen [i kedjan] av de förtrogna – frid vare över dig O Baqir (den klyvande) av profeternas visdom, frid vare med dig O Sadiq (den uppriktige) som var sanningsenlig i tal och handling – O mina mästare; denna dag är er dag – det är en tisdag och jag är gäst hos er och söker er närhet, så var gästvänliga mot mig och motta mig som er närboende vid Guds ställning hos er och ert rena och rättfärdiga hushåll [Ahl al-Bait(A)]