Tisdagens duaa (åkallelse)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ الْحَمْدُ حَقُّهُ كَمَا يَسْتَحِقُّهُ حَمْداً كَثِيراً، وَ أَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ نَفْسِي، إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا ما رَحِمَ رَبِّي، وَ أَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ الشَّيْطَانِ الَّذِي يَزِيدُنِي ذَنْباً إِلَى ذَنْبِي،

Allt lovprisande hör till Allah, och ett prisande i myckenhet är Hans rätt och det som Han är värdig och jag söker tillflykt hos Honom från mitt nafs (jag) ondhet – ”Sannerligen är nafs (jaget) förvisso anbefallande till det dåliga, förutom det som min Herre förbarmar Sig över” (den heliga Koranen 12:53), och jag söker tillflykt till Honom från Shaitans (djävulens) ondhet som tillökar mig i synd [utöver] synderna [jag redan har]

وَ أَحْتَرِزُ بِهِ مِنْ كُلِّ جَبَّارٍ فَاجِرٍ، وَ سُلْطَانٍ جَائِرٍ وَ عَدُوٍّ قَاهِرٍ، اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ جُنْدِكَ فَإِنَّ جُنْدَكَ هُمُ الْغَالِبُونَ، وَ اجْعَلْنِي مِنْ حِزْبِكَ فَإِنَّ حِزْبَكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ، وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ فَإِنَّ أَوْلِيَاءَكَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ،

Och jag vänder mig till Honom för skydd från varje syndande tyrann, från varje förtryckande härskare, och från varje mäktig fiende O Allah, gör mig till en av Dina soldater, då Dina soldater sannerligen är de segrande, och inkludera mig i Ditt parti, då Ditt parti sannerligen är det lyckosamma, och låt mig vara utav Dina vänner, då det inte finns en rädsla över Dina vänner, och inte heller är de olyckliga

اللَّهُمَّ أَصْلِحْ لِي دِينِي فَإِنَّهُ عِصْمَةُ أَمْرِي، وَ أَصْلِحْ لِي آخِرَتِي فَإِنَّهَا دَارُ مَقَرِّي، وَ إِلَيْهَا مِنْ مُجَاوَرَةِ اللِّئَامِ مَفَرِّي، وَ اجْعَلِ الْحَيَاةَ زِيَادَةً لِي فِي كُلِّ خَيْرٍ، وَ الْوَفَاةَ رَاحَةً لِي مِنْ كُلِّ شَرٍّ،

O Allah, värna om min tro då det sannerligen är beskyddet för min angelägenhet och värna om min akhira (mitt nästkommande liv) då det är min eviga boning och till det är min tillflykt från en samvaro med de illvilliga, och utöka i livet för mig utav all godhet, och låt tagandet av min själ bära med sig ro för mig [vara en befrielse] från all ondhet

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَ تَمَامِ عِدَّةِ الْمُرْسَلِينَ، وَ عَلَى آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، وَ أَصْحَابِهِ الْمُنْتَجَبِينَ، وَ هَبْ لِي فِي الثَّلَاثَاءِ ثَلَاثاً، لَا تَدَعْ لِي ذَنْباً إِلَّا غَفَرْتَهُ، وَ لَا هَمّاً إِلَّا فَرَّجْتَهُ، وَ لَا هَمّاً [غَمّاً] إِلَّا أَذْهَبْتَهُ، وَ لَا عَدُوّاً إِلَّا دَفَعْتَهُ،

O Allah, sänd Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S), profeternas sigill, [det slutliga] fullbordandet i antalet sändebud, och över hans rättfärdiga och renade ätt och över hans ädla följeslagare, och skänk mig under tisdagen tre [önskemål]; låt det inte finnas en synd för mig utan att DU har förlåtit den, inget bekymmer som DU inte har befriat mig från, ingen svårighet som DU inte har avlägsnat och ingen fiende som DU inte har stött bort från mig

بِبِسْمِ اللَّهِ خَيْرِ الْأَسْمَاءِ، بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ، أَسْتَدْفِعُ كُلَّ مَكْرُوهٍ أَوَّلُهُ سَخَطُهُ، وَ أَسْتَجْلِبُ كُلَّ مَحْبُوبٍ أَوَّلُهُ رِضَاهُ، فَاخْتِمْ لِي مِنْكَ بِالْغُفْرَانِ، يَا وَلِيَّ الْإِحْسَانِ

I Guds Namn; den bästa utav Namn – I Guds Namn; Herren över jorden och himlen; jag avstår och stöter bort varje skada och orätt som inleds med Hans vrede, och jag söker och tar till mig varje älskat ting som inleds med Hans välbehag, så omslut mig i Din nåd och låt det vara mitt sigill; O [DU] Besittaren av vänlighet

Rekommenderade böner under tisdagar

– En av de rekommenderade bönerna för tisdagskvällen består av två rak’at. I första rak’a efter surah al Fatiha reciteras surah al-Qadr en gång. I den andra rak’a efter surah al-Fatiha reciteras surah al-Ikhlas sju gånger.

– En annan rekommenderad bön under tisdagar består av två rak’at. I varje rak’a efter surah al-Fatiha reciteras surah at-Tin, surah al-Ikhlas, surah al-Falaq och surah an Nas en gång vardera.

– Det är även återberättat från Profeten(S) att den som reciterar en bön som består av sex rak’at på tisdagen, och i alla rak’at efter surah al-Fatiha reciterar Ayat Aamana al-Rasool (verserna 2:285 286 i den heliga Koranen) till slutet av surah al-Baqarah, och surah al-Zalzalah en gång, kommer att få sina synder förlåtna av Gud. Denna person kommer att bli lika ren från synd som när denne var nyfödd (Jamal al-Ousbou’, sida 44)