Lördagens duaa (åkallelse)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

بِسْمِ اللَّهِ كَلِمَةِ الْمُعْتَصِمِينَ، وَ مَقَالَةِ الْمُتَحَرِّزِينَ وَ أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ جَوْرِ الْجَائِرِينَ وَ كَيْدِ الْحَاسِدِينَ، وَ بَغْيِ الطَّاغِينَ، وَ أَحْمَدُهُ فَوْقَ حَمْدِ الْحَامِدِينَ

”I Guds Namn” är orden av de trogna i Guds följe, och frasen som de gudfruktiga reciterar, och jag söker tillflykt hos Gud från orättvisan från de orättvisa, de avundsjukas smidande planer och tyrannernas förtryck, och jag lovprisar Honom, [med ett lovprisande som] är mer upphöjt än lovprisandet av lovprisare

اللَّهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ بِلَا شَرِيكٍ، وَ الْمَلِكُ بِلَا تَمْلِيكٍ لَا تُضَادُّ فِي حُكْمِكَ، وَ لَا تُنَازَعُ فِي مُلْكِكَ، أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ

O Allah DU är den Ende, utan medhjälpare, Härskaren som [inte behöver en tillåtelse] för att administrera [Sitt herravälde]. Sannerligen kan inget stå emot Din makt och dom, och inte heller finns det någon konkurrens om Ditt herravälde – jag tillfrågar [ber] Dig om att skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S), Din tjänare och Ditt Sändebud

وَ أَنْ تُوزِعَنِي مِنْ شُكْرِ نَعْمَائِكَ مَا يَبْلُغُنِي فِي غَايَةِ رِضَاكَ، وَ أَنْ تُعِينَنِي عَلَى طَاعَتِكَ، وَلُزُومِ عِبَادَتِكَ، وَ اسْتِحْقَاقِ مَثُوبَتِكَ بِلُطْف عِنَايَتِكَ،

Och att skänka mig utav tacksamheten av Dina gåvor med det [som kan] nå mig med Din fullständiga förnöjsamhet, och att DU hjälper mig till Din lydnad, och att hålla fast vid Din dyrkan, och att förtjäna belöningar genom vänligheten i Ditt värn

وَ تَرْحَمَنِي بِصَدِّي عَنْ مَعَاصِيكَ مَا أَحْيَيْتَنِي، وَ تُوَفِّقَنِي لِمَا يَنْفَعُنِي مَا أَبْقَيْتَنِي، وَ أَنْ تَشْرَحَ بِكِتَابِكَ صَدْرِي، وَ تَحُطَّ بِتِلَاوَتِهِ وِزْرِي

Och att DU förbarmar Dig över mig och hindrar mig från att överträda gränserna av Dina förbud så länge som jag är vid liv, och visar vägen till det som är fördelaktigt för mig så länge som DU låter mig finnas, och att DU vidgar mitt bröst genom Din bok, och att DU omger [avlastar från mig] min tyngd med dess recitation

وَ تَمْنَحَنِي السَّلَامَةَ فِي دِينِي وَ نَفْسِي، وَ لَا تُوحِشَ بِي أَهْلَ أُنْسِي، وَ تَمِّمْ إِحْسَانَكَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمُرِي، كَمَا أَحْسَنْتَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين

Och att DU skänker mig välgång i min tro och i mig själv, och att DU inte låter min familj och mina nära vara fjärmade från mig Och att DU fulländar Din vänlighet i det som är kvar utav mitt liv, så som DU har varit vänlig under det som har passerat utav det [mitt liv], O DU den mest Barmhärtige av barmhärtiga

Rekommenderade böner under lördagar

– Det återberättas från Profeten(S) att den som reciterar en bön med fyra rak’at på lördagar, och i varje rak’a efter surah Fatiha reciterar surah Ikhlas sju gånger, kommer att belönas med 700 hasanat (belöningar) för varje rak’a av bönen, och tilldelas en stad i paradiset.

– Det återberättas även från Profeten(S) att den som reciterar en bön som innefattar fyra rak’at på lördagar, och i varje rak’a, efter surah Fatiha, reciterar surah al-Kafirun tre gånger och efter bönen reciterar Ayat al-Kursi en gång, kommer att för varje yttrad bokstav belönas av Gud en likvärdig belöning som för en martyr.

– Det är även återberättat från Imam Askari(A), citerandes sina förfäder, att den som ber en bön som innefattar fyra rak’at på lördagar, och i varje rak’a reciterar surah Fatiha, surah Ikhlas och Ayat al-Kursi, kommer av Gud att tillskrivas samma rang som profeterna(A), martyrerna och de rättfärdiga samt vara bland deras vänner (Jamal al-Ousbou’, sida 43).