Korta ziyarat (vördnadshälsningar) av Ahl al-Bait(A)

Imam Ridha(A) tillfrågades om metoden för framförandet av hälsningar till Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) efter de obligatoriska bönerna. Imamen(A) rekommenderade då följande recitation:

السَّلامُ عَلَيك يا رَسولَ الله ورَحمَة اللهِ وَبَرَكاتُه، السَّلامُ عَلَيك يا مُحَمَّد بنِ عَبدِالله، السَّلامُ عَلَيك يا خِيرَةَ خَلقِ الله، السَّلامُ عَلَيك يا حَبيبَ الله، السَّلامُ عَلَيك يا صَفوَةَ الله، السَّلامُ عَلَيك يا أَمينَ الله،

Frid vare över dig O Guds Sändebud(S) med Guds barmhärtighet och välsignelser, frid vare över dig O Mohammad ibn Abdullah, frid vare över dig O den bäste av Guds skapelser, frid vare över dig O Allahs älskade, frid vare över dig O Allahs utvalde, frid vare över dig O Allahs förtrogne

أَشهَدُ أَنَّكَ رَسولُ الله، أَشهَدُ أنَّك مُحَمَّد بنِ عَبدلله، وأشهَدُ أنَّك قَد نَصَحتَ لأمَّتِك، وجاهَدتَ في سَبيلِ رَبِّك، وَعَبَدتَهُ حَتّی أَتاك اليَقين،

Jag vittnar om att du är Allahs Sändebud, jag vittnar om att du är Mohammad ibn Abdullah, och jag vittnar om att du rådde ditt folk, och att du kämpade i Din Herres stig, och tillbad Honom tills [den otvivelaktiga stunden] det oundvikliga [döden] inträffade

فَجَزاك الله يا رَسولَ الله، أَفضَلَ ما جَزی نَبيّاً عَن أُمَّتِه، اللهُمَّ صَلِّ عَلی مٌحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد أَفضَلَ ما صَلَّيتَ عَلی إّبراهيمَ وَ آلِ أِبراهيمَ، إِنَّك حَميدٌ مَجيد

Så må Allah skänka dig, O Sändebud, det bästa utav det som Han har välsignat varje profet av Sin ummah (folk) med – O Allah, skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) utav det bästa av välsignelser [likt det] som DU har skickat över Ibrahim(A) och hans ätt; sannerligen är DU den Lovprisade, den Ärorike

Kort ziyarah av Imam Hossein(A) och Abbas(A)

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ابْنَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ابْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ابْنَ َفاطِمَةَ، السلام عليك يا عباس، السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Frid vare över dig O Abu Abdullah, frid vare över dig O son till Allahs Sändebud, frid vare över dig O son till de troendes mästare, frid vare över dig O son till Fatima, frid vare över dig O Abbas, frid vare över er med Allahs barmhärtighet och välsignelser

Kort ziyarah av Imam Ridha(A)

السَّلامُ عَلَيك يا غَريبَ الغُرَباء، السَّلامُ عَلَيك يا عَلي بنَ موسی الرّضا، السَّلامُ عَلَيكم وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُه

Frid vare över dig O gharib (främmande och fjärmade) av alla i utanförskap, frid vare över dig O Ali ibn Musa al-Ridha(A), frid vare över er med Allahs barmhärtighet och välsignelser

Kort ziyarah av Imam Mahdi(AJ)

السَّلامَ عَلَيك يا صاحِبَ العَصرِ والزَّمان، السَّلامُ عَلَيك يا امامَ الإنسِ و الجِن، السَّلامُ عَليك يا شَريك القُرآن، الأَمان الأَمان الأَمان السَّلامُ عَلَيكم وَ رَحمَةُ الله وَ بَرَكاتُه اللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد

Frid vare över dig O mästaren av era och tid, frid vare över dig O Imam över människor och djinn, frid vare över dig O Koranens följeslagare – Al-Aman [beskydd], al-Aman [beskydd], al-Aman [beskydd]; frid vare över er med Allahs barmhärtighet och välsignelser – O Allah, skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)