Åkallelser

Åkallelser för morgon och kväll

Imam Sadiq(A) sade: ”När en person reciterar följande åkallan 10 gånger innan soluppgången och före solnedgången varje dag, kommer alla dennes synder som begåtts den dagen att bli förlåtna:

لا إلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ

Det finns ingen gudom utom Allah, den Ende, utan medhjälpare,

لَهُ المُلْكُ وَلَهُ الحَمْدُ

Honom tillhör makten och Honom tillhör tacksamheten och lovprisandet,

يُحْيي وَيُميتُ وَيُميتُ ويُحْيي

Han skänker liv och orsakar död, och Han orsakar död och skänker liv,

وَهوَ حَي لايَموتُ بِيَدِهِ الخَيْرِ وَهوَ عَلى كُلِّ شَيٍ قَديرٌ

och Han är den evigt Levande som aldrig dör; i Hans makt ligger godhet och Han har makt över allting.


– Recitera före soluppgång och solnedgång 10 gånger:

لا إِلهَ إِلاّ الله وَحْدَهُ لاشَرِيكَ لَهُ، لَهُ المُلْكُ وَلَهُ الحَمْدُ، يُحْيِي وَيُمِيتُ، وَيُمِيتُ وَيُحْيِي، وَهُوَ حَيُّ لايَمُوتُ بِيَدِهِ الخَيْرُ وَهُوَ عَلى كُلِّ شَيٍ قَدِيْرٌ

Det finns ingen gudom utom Allah, den Ende, utan medhjälpare, Honom tillhör makten och Honom tillhör lovprisandet. Han skänker liv och orsakar död, och Han orsakar död och skänker liv, och Han är den evigt Levande som aldrig dör; i Hans makt ligger godhet och Han har makt över allting.


– Recitera före soluppgång och solnedgång 10 gånger:

أَعُوذُ بِالله السَّمِيعِ العَلِيمِ مِنْ هَمَزاتِ الشَّياطِينِ وَأَعُوذُ بِالله أَنْ يَحْضُرُونِ، إِنَّ الله هُوَ السَّمِيْعُ العَلِيْمُ

Jag söker tillflykt hos Allah, den Hörande, den Vetande, från de ondskefulla förslagen från djävularna, och jag söker tillflykt hos Allah från deras närvaro. Sannerligen är Allah den Hörande, den Vetande.


– Recitera varje morgon och varje kväll 3 gånger:

اللّهُمَّ مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَالاَبْصارِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلى دِينكَ، وَلا تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي، وَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً، إِنَّكَ أَنْتَ الوَهَّابُ، وَأَجِرْنِي مِنَ النّارِ بِرَحْمَِتكَ. اللّهُمَّ امْدِدْ لِي فِي عُمْرِي وأَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِي، وَانْشُرْ عَلَيَّ رَحْمَتَكَ، وَإنْ كُنْتُ عِنْدَكَ فِي اُمِّ الكِتابِ شَقِيّا فَاجْعَلْنِي سَعِيداً، فَإنَّكَ تَمْحُو ما تَشاءُ وَتُثْبِتُ، وَعِنْدَكَ أُمُّ الكِتابِ

O Allah, som omvänder hjärtan och sinnen, låt mitt hjärta förbli orubbligt i Din religion. Låt inte mitt hjärta avvika efter att DU väglett mig, och skänk mig nåd från Dig, sannerligen är DU allgivande. Och rädda mig från elden genom Din barmhärtighet. O Allah, utöka mitt levnadslopp, öka mitt uppehälle och sprid Din nåd över mig. Om någon motgång väntar mig i den vaktade minnestavlan, gör det gynnsamt för mig, för sannerligen förverkligar DU vad DU vill och skriver ned [vad DU behagar] och är hjärtat till den vaktade minnestavlan.