Duaa av Imam Mahdi(AJ)

Det har återberättats av Kaf’ami i boken Misbah att följande duaa (åkallelse) är Imamens(AJ) duaa:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِيقَ الطَّاعَة وَبُعْدَ المَعْصِيَةِ وَصِدْقَ النِيَّةِ وَعِرْفانَ الحُرْمَةِ، وَأَكْرِمْنا بالْهُدى وَالاسْتِقامَةِ وَسَدِّدْ أَلْسِنَتَنا بِالصَّوابِ وَالحِكْمَةِ، وَاملأ قُلُوبَنا بِالْعِلْمِ وَالمَعْرفَةِ، وَطَهِّرْ بُطُونَنا مِنَ الحَرامِ وَالشُّبْهَةِ، وَاكْفُفْ أَيْدِيَنا عَنْ الظُّلْمِ وَالسَّرِقَةِ،

O Allah, skänk oss tawfiq (lycka och framgång) i lydnad, och avlägsenhet från synder, och uppriktighet i avsikt, och kunskap om det som är heligt, och var givmild mot oss [och skänk oss] vägledning och det stabila följet, och styr våra tungor till vad som är rätt och klokt, och fyll våra hjärtan med kunskap och kännedom, och rena våra magar från vad som är haram (förbjudet) och tvivelaktigt, och hindra våra händer från förtryck och stöld

وَاغْضُضْ أَبْصارَنا عَنْ الفُجُورِ وَالخيانَةِ، وَاسْدُدْ أَسْماعَنا عَنْ اللَّغْوِ وَالغِيْبَةِ، وَتَفَضَّلْ عَلى عُلَمائِنا بِالزُّهْدِ وَالنَّصِيحَةِ وَعَلى المُتَعَلِّمِينَ بالجِهْدِ وَالرَّغْبَة وَعَلى المُسْتَمِعِينَ بِالاتِّباعِ وَالمَوْعِظَةِ، وَعَلى مَرْضى المُسْلِمِينَ بِالشِّفاءِ وَالرَّاحَةِ، وَعَلى مَوْتاهُمْ بِالرَّأْفَةِ وَالرَّحْمَةِ، وَعَلى مَشايِخِنا بِالْوِقارِ وَالسَّكِينَةِ، وَعَلى الشَّبابِ بِالاِنابَةِ وَالتَّوْبَةِ،

Och sänk våra blickar från synder [fördärv] och otro, och blockera vår hörsel från odugligt prat och baktal, och skänk [genom Din favör] våra lärda asketism och uppriktiga råd, och de studerande strävan och vilja, och åhörarna följeskap och förkunnelse, och till muslimernas sjuka [skänk] bot och ro, och till deras döda vänlighet och barmhärtighet, och till våra äldre värdighet och lugn, och till de unga återvändo [till Dig] och ånger

وَعَلى النِّساءِ بالحَياءِ وَالعِفَّةِ، وَعَلى الاَغْنِياءِ بِالتَّواضِعِ وَالسِّعَةِ، وَعَلى الُفَقراءِ بِالْصَبْرِ وَالقَناعَةِ، وَعَلى الغُزاةِ بِالْنَصْرِ وَالغَلَبَةِ، وَعَلى الاُسَراءِ بِالْخَلاصِ وَالرَّاحَةِ، وَعَلى الاُمَراءِ بِالعَدْلِ وَالشَّفَقَةِ، وَعَلى الرَّعِيَّةِ بِالإنْصافِ وَحُسْنِ السَّيرَةِ،

Och till kvinnorna blygsamhet och kyskhet, och till de rika ödmjukhet och överflöd, och till de fattiga tålamod och förnöjsamhet, och till kämparna hjälp och seger, och till de tillfångatagna [undsättning] frihet och ro, och till härskarna rättvisa och medlidande, och till folket rättfärdighet och god moral

وَبارِكْ لِلْحُجّاجِ وَالزُّوّارِ فِي الزَّادِ وَالنَّفَقَةِ، وَاقْضِ ماأَوْجَبْتَ عَلَيْهِمْ مِنَ الحَجِّ وَالعُمْرَةِ بِفَضْلِكَ وَرَحْمَتِكَ ياأَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

Och välsigna hujjaj (de som uträttar pilgrimsfärden i Mecka) och zowar (besökare av helgedomar) med nödvändigheter [omsorg] och uppehälle, och hjälp dem att utföra det som DU förpliktade dem med vad gäller hajj (obligatorisk pilgrimsfärd) och umrah (rekommenderad pilgrimsfärd), genom Din nåd och barmhärtighet, O DU den mest Barmhärtige av barmhärtiga