Den 15:e dagen av månaden Ramadan

Denna dag år 2 e.H. föddes Profetens(S) första barnbarn, och Imam Alis(A) och Fatima Zahras(A) första barn, Imam Hassan(A)! Detta är en dag av lycka och glädje, och vännerna och följeslagarna av Ahl al‑Bait(A) samlas under denna dag för att fira Imam Hassans(A) födelsedag, lovprisa Allah(SWT), den heliga Profeten(S) och Ahl al-Bait(A), samt utföra följande a’mal (dyrkanshandlingar):

– Utför ghosl (helkroppstvagning) och ta på dig rena kläder.

– Ge sadaqah (allmosa) i Guds namn.

– Be Imam Hassans(A) bön som kan uträttas på två olika sätt:

  1. Det är en bön på fyra böneenheter som uträttas i två omgångar om två böneenheter. I varje enhet reciteras surah al-Fatiha en gång och surah al-Ikhlas 50 gånger. (Denna bön kallas egentligen Imam Alis(A) bön.) Bönen avslutas med nedanstående duaa.
  2. Det är en bön på fyra böneenheter som uträttas i två omgångar om två böneenheter. I varje enhet reciteras surah al-Fatiha en gång och surah al-Ikhlas 25 gånger. Bönen avslutas med nedanstående duaa.

 اَللّهُمَ اِنّی اَتَقَرَّبُ اِلَیکَ بَجُودِکَ وَ کَرَمِکَ وَ اَتَقَرَّبُ اِلَیکَ بِمُحَمَّدٍ عَبدِکَ وَ رَسُولِکَ وَ اَتَقَرَّبُ اِلَیکَ بِمَلائِکَتِکَ المُقَرَّبینَ وَ اَنبیائِکَ وَ رُسُلِکَ

O Allah, jag närmar mig Dig via Din frikostighet och generositet, och jag närmar mig Dig via Mohammed, Din tjänare och budbärare, och jag närmar mig Dig via Dina närmaste änglar, och Dina profeter och budbärare,

اَن تُصَلّیَ عَلی مُحَمَّدٍ عَبدِکَ وَ رَسُولِکَ وَ عَلی الِ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُقیلَنِی عَثرَتی وَ تَستُرَ عَلَیَّ ذُنُوبی

för att DU ska skicka Dina välsignelser över Mohammad, Din tjänare och budbärare, och över Mohammads hushåll, och [för att] DU ska kompensera för mina felaktigheter, täcka för mina synder,

وَ تَغفِرَها لی وَ تَقضِیَ لی حَوائِجی وَ لا تُعَذّبَنی بِقَبیحٍ کانَ مِنّی فَاِنَّ عَفوَکَ وَجودَکَ یَسَعُنی اِنَّکَ عَلی کُلّ شیءٍ قَدیرُ

förlåta dem för mig, uppfylla mina önskningar, och inte straffa mig för de fula handlingar jag har gjort, så att Din förlåtelse och frikostighet omfattar mig också. DU har sannerligen makt över allting!

– Recitera:

  1. Ziyarat, duaa efter ziyarat och salawat av den heliga Imamen(A).
  2. Ziyarat Jami’a Kabira eller Ziyarat Jaami’ah Saghira.

– Recitera följande duaa från den heliga Profeten(S):

اَللّهُمَّ ارْزُقْني فيهِ طاعةَ الخاشعينَ

O Allah, skänk mig under denna dag de ödmjuka tillbedjarnas dyrkan,

وَ اشْرَحْ فيهِ صَدري بِانابَةِ المُخْبِتينَ

och skänk mig ett hjärta likt de som ödmjukar sig inför Dig för att uppnå Ditt beskydd,

بِأمانِكَ يا أمانَ الخائفينَ

 [och allt detta] genom Din trygghet, O de ängsligas Trygghet.