Första torsdagen – Laylat ar-Ragha’eb

Rekommenderad bön på den första torsdagen i den heliga månaden Rajab

Profeten Mohammad(S) har rekommenderat en bön för oss som skall genomföras på den första torsdagen i månaden Rajab. Den bönen kommer att vara fördelaktig för oss på så vis att den ger förlåtelse av många synder, säkerhet från problemen under den första natten i graven och skydd på återuppståndelsens dag efter att trumpeten har blåsts. Bönen kommer ta formen av en fin, leende person som kommer träda in i graven hos den personen som genomförde bönen, och den kommer yttra följande ord: ”Mina kära vänner, goda nyheter till er! Ni är säkra från alla  problem!” Den döda kommer då att fråga: ”Men må jag veta vem du är? Jag har aldrig sett ett finare ansikte än ditt, inte heller har jag hört sötare ord än de som kommer från din tunga, och inte heller har jag känt doften av en parfym mer uppfriskande än från dig!” Bönen kommer att svara med: ”Min käre, jag är handlingen som du genomförde på den speciella natten, månaden och dagen och i det specifika landet. Jag har kommit i natt till din grav för att belöna dig och för att undanröja dina känslor av ensamhet och hopplöshet. Och när domedagens sirener kommer att höras och du kommer att föras ut, så kommer jag att bidra med ett svalt täcke ovanför ditt huvud. Så var full av glädje. Ingen godhet kommer att nekas dig.”.


Hur man genomför handlingarna (kaifiyatul a’mal):

– Fasta på den första torsdagen i månaden Rajab.

– På kvällen, mellan maghrib- och ’ishaa-bönen, genomför en 12 ra’kat (böneenheter) bön uppdelad i två rak’at åt gången.

– Recitera följande i varje rak’a: en gång surah al-Fatiha, tre gånger surah al-Qadr och 12 gånger surah al-Ikhlas.

– Efter att du är färdig med dessa 12 rak’at, recitera följande salawat 70 gånger medan du sitter: ”Allahumma Salli ’Ala Mohammad, Annabiyyil Ummiyi, Wa ’Ala Aalihi!”

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ النَبِيِّ الاُمِّيِّ وَعَلى آلِهِ

O Allah, skicka Dina välsignelser över Mohammad, samfundets Profet, och hans hushåll.

Tasbih (radband); recitera följande 70 gånger i sojod (sätta pannan ned på marken inför Gud): ”Subbuhun Quddusun, Rabbul Mala’ikati Warruh.”

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ المَلائِكَةِ والرُّوح

Helig och den mest Heliga är Herren över änglarna och själarna.

– Recitera följande istighfar 70 gånger medan du sitter: ”Rabbigh-Fir, War-ham, Watajawaz ’Amma Ta’alamu, Innaka antal ’aliyyul A’azam.”

 رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ العَلِيُّ الأعْظَمُ

O Herre, förlåt mig, var barmhärtig och skonsam gällande det DU vet väl, sannerligen är DU den Sublime, den Mäktige.