Duaa Hajj

Det har återgivits av Seyyed Ibn Tawoos att Imam Sadiq(A) brukade reciterade denna åkallelse efter Maghrib-bönen under månaden Ramadan:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اللّهُمَّ إنِّي بِكَ وَمِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِي، وَمَنْ طَلَبَ حَاجَةً إلَى النَّاسِ فَإنِّي لا أَطْلُبُ حَاجَتِي إلا مِنْكَ وَحْدَكَ لا شَرِيكَ لَكَ، وَأَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ وَرِضْوَانِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ وَأَنْ تَجْعَلَ لِي فِي عَامِي هذَا إلَى بَيْتِكَ الْحَرَامِ سَبِيلاً

 O Allah, vid Dig och från Dig ber jag om mitt behov, och om andra ber om sina behov från människorna, så ber jag inte om mina behov från någon annan än DU; den Ende utan någon medhjälpare till Dig, och jag tillfrågar [ber] Dig genom Din ynnest och förnöjsamhet att sända Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans hushåll [Ahl al-Bait(A)] och att DU under mitt år detta, låter för mig finnas en väg till Ditt heliga hus 

حِجَّةً مَبْرُورَةً مُتَقَبَّلَةً زَاكِيةً خَالِصَةً لَكَ تَقَرُّ بِهَا عَيْنِي، وَتَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِي، وَتَرْزُقَنِي أَنْ أَغُضَّ بَصَرِي، وَأَنْ أَحْفَظَ فَرْجِي، وَأَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِيعِ مَحَارِمِكَ

[Och att DU tillskriver mig] en hajj (pilgrimsfärd) som är accepterad, mottagen, ren och uppriktig inför Dig genom vilken mina ögon kan fröjdas, och att DU upphöjer genom den min ställning, och skänker mig utav rizq en nedsänkelse av min blick [från det otillåtna], och att DU låter mig handla i fromhet, och att jag genom den kan avhålla mig från alla Dina otillåtna handlingar

حَتَّى لا يَكُونَ شَيْءٌ آثَرَ عِنْدِي مِنْ طَاعَتِكَ وَخَشْيَتِكَ وَالْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ، وَالتَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَنَهَيْتَ عَنْهُ، وَاجْعَلْ ذلِكَ فِي يُسْرٍ وَيَسَارٍ وَعَافِيَةٍ وَمَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ،

Så att inget blir mer värderat hos mig än Din lydnad och fruktan och handlandet i enlighet med vad DU har älskat, och avhållsamheten från vad DU har ogillat och avvärjt från, och låt det ske i enkelhet, och mildhet, och välbefinnande, och genom det som DU har välsignat mig med

وَأَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِي قَتْلاً فِي سَبِيلِكَ تَحْتَ رَايَةِ نَبِيِّكَ مَعَ أَوْلِيَائِكَ، وَأَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِي أَعْدَاءَكَ وَأَعْدَاءَ رَسُولِكَ

Och jag tillfrågar [ber] Dig att DU låter tagandet av min själ [min död] vara i Din väg under Din Profets(S) fana med Dina awliya (vänner och utvalda), och jag tillfrågar [ber] Dig att DU genom mig tar död på Dina fiender och fiender till Ditt Sändebud(S)

وَأَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ وَلا تُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ اللّهُمَّ اجْعَلْ لِي مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلاً حَسْبِيَ اللّهُ، مَا شَاءَ اللّهُ

Och jag tillfrågar [ber] Dig att DU ärar mig genom att vanära den DU vill utav Din skapelse [fiender], låt inte i äran av Dina awliya (vänner och utvalda) finnas en vanära för mig, O Allah låt det finnas för mig en väg med Profeten(S) – Tillräcklig för mig är Allah, sannerligen skall Hans vilja ske