Pärlor ur månaden Ramadans dagliga duaa – dag 17

اَللّهُمَّ اهدِني فيهِ لِصالِحِ الأعْمالِ، وَ اقضِ لي فيهِ الحوائِجَ وَ الآمالِ، يا مَنْ لا يَحتاجُ إلى التَّفسيرِ وَ السُّؤالِ، يا عالِماً بِما في صُدُورِ العالمينَ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آله الطّاهرينَ 

O Allah, vägled mig i den till det goda av handlingar, och bevilja för mig i den mina önskemål [behov] och förhoppningar, O DU som inte behöver förklaring eller fråga, O [DU] den Vetande om vad som finns i skapelsernas hjärtan; skicka Dina välsignelser över Profeten Mohammad(S) och hans rena ätt


O Allah, vägled mig i den till det goda av handlingar…”

Vi ber Gud att vägleda oss och hjälpa oss utföra goda handlingar i synnerhet under månaden Ramadan, så vi gör en kraftansträngning och inte låter tiden rinna iväg och spenderar den endast i mat och vila. Recitera Koran och duaa själv, speciellt i gryning, och be Gud med dessas höga innebörd för att växa under månaden Ramadan då läget är mer förberett och allt gott ger tusenfaldig effekt. Be Gud att inte rätta oss inte med Sitt straff och svårigheter som Imam Sajjad(A) ber Gud i duaa Abu Hamza Thumali. Många gånger hamnar människan i så djup försummelse att inget annat än straff har chans att väcka henne och rena hjärtat från det tjocka lager rost som satt sig på den. Mycket av de olyckor som drabbar människan beror på hennes egna handlingar, synder och felsteg.

Och vi ber Gud ”… och bevilja för mig i den mina önskemål [behov] och förhoppningar…” Det är viktigt att sätta allt hopp till Gud och inte hoppas på någon annan när man ber Gud om sina legitima önskemål. Att göra tawassul och be Gud vid Hans framstående tjänare, framförallt Profeten(S) och Ahl al-Bait(A), och låta dem medla för dig till Gud är ett hjälpmedel att ta till. Gör tawassul vid Seyyeda Narjis(A) som är Imam Mahdis(AJ) mor, så att hon medlar hos sin son som lyssnar på sin mors vilja.

Vi ber Dig O vår Herre och Gud ”… O DU som inte behöver förklaring eller fråga, O DU Vetande om vad som finns i skapelsernas hjärtan, skicka Dina välsignelser över Profeten Mohammad(S) och hans rena hushåll.” Vi ber O DU som vet allt redan vid Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) som också dem vet allt redan.