Salat Eid

Eidbönen består av två böneenheter. I den första böneenheten bör man recitera surah al-Fatiha och surah al-A’la. Efter recitationen av dessa suror, bör man göra takbir (recitera om Guds storhet), dvs ”Allah-o-akbar” fem gånger, föra upp händerna i qunot efter varje takbir, och recitera: 

اللّهُمّ أَهْلَ الْكِبْرِيَاءِ وَالْعَظَمَةِ، وَأَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَأَهْلَ الْعَفْوِ وَالرّحْمَةِ، وَأَهْلَ التّقْوَى وَالْمَغْفِرَةِ

O Allah; [DU är] Herren av värdighet och storhet, och Herren av givmildhet och majestät, och Herren av nåd och barmhärtighet, och den Värdige av taqwa (fromhet och gudfruktighet), och den Värdige av att förlåta

أَسْأَلُكَ بِحَقّ هذَا الْيَوْمِ الّذِي جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِينَ عِيداً، وَلِمُحَمّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِه ذُخْراً وَ شَرَفاً وَمَزِيداً أَنْ تُصَلّيَ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ

Jag tillfrågar [ber] Dig genom denna dags haqq (rätt och ställning) som DU för muslimerna har gjort till en högtid, och för [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) en källa av trygghet, ära och [ännu] mer [än det] – att skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)

وَأَنْ تُدْخِلَنِي فِي كُلّ خَيْرٍ أَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمّداً وَآلَ مُحَمّدٍ، وَأَنْ تُخْرِجَنِي مِنْ كُلِّ سُوءٍ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمّداً وَآلَ مُحَمّدٍ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ

Och att DU inkluderar mig i varje [form av] godhet som DU har inkluderat [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) i, och att du för bort mig från varje [form av] ondska som du har fört bort [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) från – må Dina välsignelser vara över honom och dem

اللّهُمّ إِنّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا سَأَلَكَ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ، وَأَعُوذُ بِكَ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ

O Allah, jag tillfrågar [ber] dig om det bästa som Dina rättfärdiga tjänare har bett Dig om, och jag söker tillflykt hos Dig från det som Dina rättfärdiga tjänare har sökt tillflykt [och beskydd] från 

Sedan bör du säga takbir (”Allah-o-akbar”, Gud är störst) en sjätte gång, för att därefter uträtta rokoo (knäfallande), som följs av sojood (sätta pannan ned på jorden inför Gud). När du sedan ställer dig upp för den andra rak’a (böneenheten), bör du recitera surah al-Fatiha och surah ash-Shams för att därefter recitera takbir fyra gånger och på samma sätt som innan höja upp händerna i qunot efter varje takbir och recitera ovannämnda åkallelse.

Efter det, bör du recitera takbir för femte gången och fortsätta bönen. Efter genomförande av bönen och avslutandet (salam), är det väldigt rekommenderat att recitera den berömda Tasbih al-Zahra(A).