Salat Ishaa (kvällsbönen)

– Recitera efter Ishaa-bönen följande duaa (åkallelse):

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَللّـهُمَّ اِنَّهُ لَيْسَ لي عِلْمٌ بِمَوْضِعِ رِزْقي وَاِنَّما اَطْلُبُهُ بِخَطَرات تَخْطُرُ عَلى قَلْبي فَاَجُولُ فى طَلَبِهِ الْبُلْدانَ فَاَنَا فيما اَنَا طالِبٌ كَالْحَيْرانِ لا اَدْري اَفى سَهْل هَوُ اَمْ في جَبَل اَمْ في اَرْض اَمْ في سَماء اَمْ في بَرٍّ اَمْ في بَحْر وَعَلى يَدَيْ مَنْ وَمِنْ قِبَلِ مَنْ

O Allah, sannerligen har jag ingen kännedom om placeringen av min rizq (uppehälle och levebröd), utan jag söker den bara genom tankarna som passerar mitt hjärta, så vandrar jag omkring i [olika] länder sökandes efter den likt en förvirrad sökande, som inte vet om det ligger i en dal eller i ett berg, i jord eller i himmel, i landskap eller i hav, och i vems händer den är, och från vem den är

وَقَدْ عَلِمْتُ اَنَّ عِلْمَهُ عِنْدَكَ وَاَسْبابَهُ بِيَدِكَ وَاَنْتَ الَّذي تَقْسِمُهُ بِلُطْفِكَ وَتُسَبِّبُهُ بِرَحْمَتِكَ اَللّـهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ وَاجْعَلْ يا رَبِّ رِزْقَكَ لي واسِعاً وَمَطْلَبَهُ سَهْلاً وَمَأخَذَهُ قَريباً

Och förvisso vet jag att DU har dess kunskap och att dess orsak är i Din hand, och DU fördelar den enbart genom Din vänlighet, och orsakar den genom Din barmhärtighet – O Allah, så skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A), och låt O Herre Din rizq (levebröd och uppehälle) vara vidsträckt för mig, och lätt att efterfråga, och nära att erhålla

وَلا تُعَنِّني بِطَلَبِ ما لَمْ تُقَدِّرْ لي فيهِ رِزْقاً فَاِنَّكَ غَنِىٌّ عَنْ عَذابي وَاَنَا فَقيرٌ اِلى رَحْمَتِكَ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ وَجُدْ عَلى عَبْدِكَ بِفَضْلِكَ اِنَّكَ ذُو فَضْل عَظيم

Låt mig inte söka efter det som DU inte har förordnat rizq (uppehälle) i för mig, för sannerligen är DU rik från [inte i behov av] bestraffningen av mig och jag är fattig till [i behov av] Din barmhärtighet, så skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) och skänk Din favör, genom Din nåd gentemot Din tjänare – sannerligen besitter DU den stora favören

– Recitera en nafilah (frivillig bön) som innefattar två rak’at (böneenheter) för Ishaa, medan du fortfarande sitter ned

– Det är återberättat från Imam Jawad(A) att den som reciterar surah al-Qadr sju gånger efter de obligatoriska bönerna (Maghrib– och Ishaa-bönen) kommer att beskyddas av Gud ända fram till morgonen

– Recitera surah al-Mulk