Duaa al-Wahda

Denna duaa (åkallelse) är återgiven bland annat i Misbah av Sheikh Toosi. Åkallelsen är mustahab (rekommenderad) att recitera efter varje bön och har kommit att bli känd som Duaa al-Wahda (enighet):

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

لا اِلهَ اِلا اللّهُ اِلهاً واحِداً ونَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ، لا اِلهَ اِلا اللّهُ ولا نَعْبُدُ اِلاّ اِيّاهُ مُخْلِصينَ لَهُ الدّينَ و لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ لا اِلهَ اِلا اللّهُ رَبُّنا وَ رَبُّ آبآئِنَا الاْوَّلينَ، لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ

Det finns ingen gud utom Allah, den ende Guden, och vi underkastar oss [endast] Honom – det finns ingen gud utom Allah, och vi dyrkar ingen annan än Honom, [vi är] uppriktiga i vår tro på Honom, trots polyteisternas avsky – det finns ingen gud utom Allah, vår Herre och våra forna förfäders Herre – det finns ingen gud utom Allah, den Ende, den Ende, den Ende

اَنْجَزَ وَعْدَهُ وَ نَصَرَ عَبْدَهُ وَ اَعَزَّ جُنْدَهُ وَ هَزَمَ الاْحْزابَ وَحْدَهُ فَلَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيى وَ يُميتُ وَ يُميتُ وَ يُحْيى وَ هُوَ حَىٌّ لايَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَدير،ٌ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

Han förverkligade Sitt löfte, och hjälpte Sin tjänare [till seger], och ärade Sina soldater, och besegrade al-ahzab (de sammansvurna allierade) ensam, så sannerligen hör herraväldet till Honom, och till Honom hör all tacksamhet och lovprisande – Han skänker liv och orsakar död, och Han orsakar död och skänker liv, och Han är den [evigt] Levande som aldrig dör; i Hans hand ligger det goda och Han är kapabel [mäktig] över alla ting – O Allah, skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)