Fredagens Ziyarah

Fredagens ziyarah, specifikt för Imam Mahdi(AJ)

O Allah; skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ،

Frid vare över dig, O Allahs hujja (bevis och argument) på Hans jord – frid vare över dig, O Allahs seende i Hans skapelse – frid vare över dig, O Allahs ljus som de vägledda vägleds genom och som de troende befrias genom – frid vare över dig, O du den anständige, den fruktande [inför Gud] – frid vare över dig, O du den rådgivande wali (förmyndare och ställföreträdare)

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَياةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْكَ وَعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الأَمْرِ،

Frid vare över dig, O du det räddande skeppet – frid vare över dig, O [du] källan av liv – frid vare över dig och må Allahs välsignelser sändas över dig och ditt rena och fromma hushåll [Ahl al-Bait(A)] – frid vare över dig och må Allah påskynda Hans avlagda löfte till dig om segern och frambringandet av ordern

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلايَ، اَنَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُولاكَ وَاُخْراكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَى اللهِ تَعالى بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلى يَدَيْكَ وَأَسْأَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد،

Frid vare över dig O min mästare, jag är din vän och följeslagare, medveten om din begynnelse och slutlighet – jag närmar mig Allah, den Höge, genom dig och ditt hushåll [Ahl al-Bait(A)], och jag väntar på din återkomst och återkomsten av sanningen genom dina händer, och jag tillfrågar [ber] Allah att skicka Sina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)

وَاَنْ يَجْعَلَنى مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ،وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلى اَعْدائِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيائِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلى آلِ بَيْتِكَ

Och att han gör mig till en av dina väntare, och utav dina följare och hjälpare mot dina fiender, och utav de som faller martyrer i dina händer med skaran av dina vänner – O min mästare, O Sahib az-Zaman (Imam Mahdi(AJ)), må Allahs välsignelser vara över dig och ditt hushåll [Ahl al-Bait(A)]

هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ وَالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلى يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالإِجارَةِ فَاَضِفْني وَاَجِرْني صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلى اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِر

Idag är det fredag; en dag då du är väntad att återkomma, och [då] de troende kommer att nå befrielse genom dina händer, och [då] förnekarna kommer att förgöras genom ditt svärd, och jag O min mästare är under den er gäst och närboende, och du O min mästare är generös utav sönerna till [dina] generösa [förfäder], och är beordrad till gästvänlighet och värdskap, så var gästvänlig mot mig och acceptera mig som en av dina nära – må Allahs välsignelser sändas över dig och ditt rena hushåll [Ahl al-Bait(A)]