Duaa Faraj

Den heliga Profeten(S) sade: ”Den person som dör utan att känna till sin tids imam har dött på samma sätt som de som dog på ignoransens (jaheliyah) tid.” (Sahih al-Bukhari, volym 5, sida 13)

Det är varje muslims plikt att känna till sin tids imam och efterfölja honom i ord och handling. Därmed är det även vår främsta plikt att be för vår väntade Imam Mahdis(AJ) snara återkomst inshaAllah. Följande duaa (åkallelse) är mycket mustahab (rekommenderad) att reciteras frekvent i olika tidpunkter och situationer:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَللّهُمَّ كنْ لِوَلِيِّك الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُك عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكنَهُ أَرْضَك طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا بِرَحْمَتِـكَ يـا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ

O Allah, var för din representant, al-Hujja (bevis och argument) ibn al-Hassan, må Dina välsignelser vara över honom och hans förfäder, i denna timme och i alla andra timmar, en förmyndare, och en beskyddare, och en ledare, och en hjälpare, och en vägvisare och ett [övervakande] öga tills det att DU får honom leva på jorden i lydnad [till Dig], och låter honom glädjas i den under en lång tid, genom Din barmhärtighet, O DU den mest Barmhärtige av barmhärtiga