Duaa Noor

Det har återberättats i ”Muhaj al-Dawat” av Seyyed ibn Tawoos, att Fatima Zahra(A) lärde sig nedanstående duaa (åkallelse) av Profeten(S). Fatima Zahra(A) brukade recitera den på morgonen och på kvällen, och lärde i sin tur Salman al-Mohammadi(RA) denna åkallelse. Bland annat anses en av dess effekter vara ett skydd mot feber för den som reciterar den.

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ بِسْمِ اللّهِ النُّورِ بِسْمِ اللّهِ نُورِ النُّورِ بِسْمِ اللّهِ نُورٌ عَلى نُورٍ بِسْمِ اللّهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الاْمُور بِسْمِ اللّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ

O Allah, skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) – I Guds Namn, [Han som är] ljuset – I Guds Namn, [Han som är] ljusets ljus – I Guds Namn [Han som är] ljus över ljus – I Guds Namn, Han som ordnar [alla] angelägenheter – I Guds Namn, [Han] som skapade ljuset från ljuset

 

اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ وَاَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ فى كِتابٍ مَسْطُورٍ فى رَقٍّ مَنْشُورٍ بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ عَلى نَبِي مَحْبُورٍ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْكُورٌ وَبِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ وَعَلَى السَّرّاَّءِ وَالضَّرّاَّءِ مَشْكُورٌ وَ صَلَّى اللّهُ عَلى سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud som skapade ljuset från ljuset, och som nedsände ljuset över Tur (berget) i en inristad bok [skriven] i upprullade pergament enligt bestämda mått, över en vacker [prydd] Profet – all tacksamhet och lovprisande hör till Gud som är ihågkommen med ärbarhet och som är känd för Sin prakt, och som i lycka och bedrövelse prisas tacksamt, och må Guds välsignelser sändas över vår mästare Mohammad(S) och hans rena ätt(A)