Salat Ishaa (kvällsbönen)

– Recitera efter Ishaa-bönen följande duaa:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَللّـهُمَّ اِنَّهُ لَيْسَ لي عِلْمٌ بِمَوْضِعِ رِزْقي وَاِنَّما اَطْلُبُهُ بِخَطَرات تَخْطُرُ عَلى قَلْبي

O Allah, sannerligen har jag ingen kunskap om den viktigaste källan till mitt uppehälle, och jag söker den bara genom de passerande tankarna som kommer till mitt hjärta.

فَاَجُولُ فى طَلَبِهِ الْبُلْدانَ فَاَنَا فيما اَنَا طالِبٌ كَالْحَيْرانِ لا اَدْري اَفى سَهْل هَوُ اَمْ في جَبَل اَمْ في اَرْض اَمْ في سَماء اَمْ في بَرٍّ اَمْ في بَحْر وَعَلى يَدَيْ مَنْ وَمِنْ قِبَلِ مَنْ

Jag vandrar omkring i städer sökandes efter den, och jag är förbryllad över det jag söker efter. Jag vet inte om det ligger i en dal eller i ett berg, i jord eller i himmel, på en kontinent eller i ett hav, och i vems händer den är, och från vem den är.

وَقَدْ عَلِمْتُ اَنَّ عِلْمَهُ عِنْدَكَ وَاَسْبابَهُ بِيَدِكَ وَاَنْتَ الَّذي تَقْسِمُهُ بِلُطْفِكَ وَتُسَبِّبُهُ بِرَحْمَتِكَ

Och sannerligen vet jag att DU har dess kunskap och dess källor i Din hand, och DU distribuerar den enbart genom Din vänlighet, och skapar möjligheter genom Din barmhärtighet.

اَللّـهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ وَاجْعَلْ يا رَبِّ رِزْقَكَ لي واسِعاً وَمَطْلَبَهُ سَهْلاً وَمَأخَذَهُ قَريباً وَلا تُعَنِّني بِطَلَبِ ما لَمْ تُقَدِّرْ لي فيهِ رِزْقاً

O Allah, så skicka dina välsignelser över Profeten Mohammad och hans hushåll. O min Herre, öka mitt uppehälle som jag får fördelat från Dig, gör den lätt att söka, för källan nära och låt mig inte söka efter det som DU inte förordnat för mitt uppehälle.

فَاِنَّكَ غَنِىٌّ عَنْ عَذابي وَاَنَا فَقيرٌ اِلى رَحْمَتِكَ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ وَجُدْ عَلى عَبْدِكَ بِفَضْلِكَ اِنَّكَ ذُو فَضْل عَظيم

Sannerligen är DU rik från [inte i behov av] bestraffningen av mig och jag är fattig till [i behov av] Din barmhärtighet. Så skicka dina välsignelser över Profeten Mohammad och hans hushåll och visa, genom Din nåd, generositet gentemot Din tjänare. Sannerligen är DU den mest Generöse.

– Recitera en 2 rak’at (böneenheter) nafilah (frivillig bön) för ’Ishaa medan du fortfarande sitter ned.

– Imam Jawad(A) har sagt att den som reciterar surah al-Qadr 7 gånger efter de obligatoriska bönerna (Maghrib och ’Ishaa) kommer att beskyddas av Allah(SWT) ända fram till morgonen.

– Recitera surah al-Mulk.