Alhamdulillah alladhi akramana

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

الحَمْدُ لِلّهِ الّذِي أَكْرَمَنَا بِكَ أَيّهَا الشّهْرُ المُبَارَكُ. اللّهُمّ فَقَوّنَا عَلَى صِيَامِنَا وَقِيَامِنَا، وَثَبّتْ أَقْدَامَنَا، وَانْصُرْنَا عَلَى القَوْمِ الكَافِرِينَ

All lovprisande och tacksamhet hör till Gud som har ärat oss med Dig, O välsignade månad – O Allah, så stärk oss till dess fasta och dess [vaka] upprätthållande [av dyrkanshandlingar], och stabilisera våra fötter, och hjälp oss mot det förnekande folket 

اللّهُمّ أَنْتَ الوَاحِدُ فَلا وَلَدَ لَكَ، وَأَنْتَ الصّمَدُ فَلا شِبْهَ لَكَ، وَأَنْتَ العَزِيزُ فَلا يُعِزّكَ شَيْءٌ، وَأَنْتَ الغَنِيّ وَأَنَا الفَقِيرُ، وَأَنْتَ المَوْلَى وَأَنَا العَبْدُ

O Allah, DU är den Ende, då [DU] inte har en son, och DU är den Oberoende [som allt söker sig till och beror av], då DU inte har en som liknar Dig, och DU är den Mäktige [Ärade], då inget kan övervinna Dig, och DU är den Rike, och jag är den fattige, och du är Mästaren, och jag är tjänaren

وَأَنْتَ الغَفُورُ وَأَنَا المُذْنِبُ، وَأَنْتَ الرّحِيمُ وَأَنَا المُخْطِئُ، وَأَنْتَ الخَالِقُ وَأَنَا المَخْلُوقُ، وَأَنْتَ الحَيّ وَأَنَا المَيّتُ، أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ أَنْ تَغْفِرَ لِي وَتَرْحَمَنِي وَتَتَجَاوَزَ عَنّي إِنّكَ عَلَى كُلّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Och DU är den Förlåtande, och jag är den syndande, och DU är den Barmhärtige och jag är den felande, och DU är den Skapande och är det skapade, och DU är den Levande och jag är den döde – jag tillfrågar [ber] Dig vid Din barmhärtighet att DU förlåter mig, förbarmar Dig över mig och har överseende över mig – sannerligen är DU [kapabel] mäktig över alla ting