Allahumma inna hadha shahr

Det är även rekommenderat att läsa följande åkallelse under månaden Ramadan. Åkallelsen är nämnd av Seyyed ibn Tawoos i boken Iqbal al-A’mal: 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اَللّهُمَّ إنَّ هِذا شَهْرُ رَمَضانَ، اَلَّذي أنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ، هُدىً لِلنّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقَانِ قَدْ حَضَرَ

O Allah, sannerligen har denna månaden Ramadan under vilken DU nedsände Koranen som en vägledning för människorna och klara belägg [bevis] med vilket rätt och fel kan åtskiljas, förvisso anlänt

وَخِداعِهِ وَحَبائِلِهِ، وَجُنودِهِ وَخَيلِهِ، يا رَبِّ أعوذُ بِكَ فيهِ مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ، وَمِنْ مَكْرِهِ وَحِيَلِهِ، وَرِجْلِهِ وَوَساوِسِهِ

O Herre, jag söker tillflykt hos Dig under denna månad från Shaitan (djävulen); den fördömde från hans list och knep, och från hans bedrägerier och fällor, och från hans anhängare och riddare, och från hans trupper och viskningar

بَعْدَ الإيمانِ، وَمِنَ النِّفاقِ وَالرِّياءِ وَالجِناياتِ ، وَمِنَ الكُفْر وَمِنَ الضَّلالِ بَعْدَ الْهُدى، وَمِنْ شَرِّ الوِسْواسِ الخَنّاسِ، الَّذي يُوَسْوِسُ في صُدورِ النّاسِ، مِنَ الجِنَّةِ وَالنّاسِ

Och från vilseledning efter vägledning, och från förnekelse efter att ha antagit tron, och från hyckleri, och skrytsamhet och överträdelser, och från ondskan av den viskande, den retirerande som viskar i människornas bröst [vare sig] utav djinnen och människorna

وَالعَمَلَ فيهِ بِطاعَتِكَ، وَطاعَةِ رَسولِكَ وَأُولي الأمْرِ، اللّهُمَّ وَارْزُقْني صِيامَهُ وَقِيامَهُ، عَلَيهِ وَعَلَيهِمُ السَّلامُ

O Allah, skänk mig utav rizq dess fasta och [vaka] upprättande [av dyrkanshandlingar], och utförandet av handlingar under den i lydnad till Dig, och lydnaden till Ditt Sändebud(S) och de förtrogna må frid vara över honom och dem

  وَما قَرَّبَ مِنْكَ، وَجَنِّبْني مَعاصِيكَ، وَارْزُقْني فيهِ التَّوْبَةَ وَالإنابَةَ وَالإجابَةَ

Och [skänk mig] det som för en närmare Dig, och led mig bort från att trotsa Dig och skänk mig under den [möjligheten till] tawba (uppriktig ångerfullhet och ombedjande om Guds förlåtelse), och återvändo [till Dig efter att ha erhållit Din förlåtelse] och besvarande

وَأعِذْني فيهِ مِنَ الغيبَةِ وَالكَسَلِ وَالفَشَلِ، وَاسْتَجِبْ لي فيهِ الدُّعاءَ، وَأصِحَّ لي فيهِ جِسمي وَعَقْلي، وَفَرِّغْني فيهِ لِطاعَتِكَ وَما قَرَّبَ مِنكَ،

Och skydda mig under den [månaden Ramadan] mot baktal, lathet och misslyckande, och besvara mina böner under den [månaden Ramadan], och rätta till för mig [läk] min kropp och mitt intellekt, och ge mig tid under den till att utföra handlingar i lydnad till Dig och det som för mig närmare Dig

يا كَريمُ يا جَوادُ يا كَريمُ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَعَلى أهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ عَلَيهِ وَعَلَيهِمُ السَّلامُ، وَكَذالِكَ فَافْعَلْ بِنا يا أرْحَمَ الرّاحِمينَ

O DU den Givmilde, O DU den Generöse, O DU den Givmilde; skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A) må frid vare över honom och över dem och uträtta även detta för oss [skicka Dina välsignelser över oss], O [DU], den mest Barmhärtige av barmhärtiga