Pärlor ur månaden Ramadans dagliga duaa – dag 27

أللّهُمَّ ارْزُقني فيهِ فَضْلَ لَيلَةِ القَدرِ، وَ صَيِّرْ اُمُوري فيهِ مِنَ العُسرِ إلى اليُسرِ، وَ اقبَلْ مَعاذيري وَ حُطَّ عَنِّي الذَّنب وَ الوِزْرَ، يا رَؤُفاً بِعِبادِهِ الصّالحينَ 

O Allah, skänk mig i den ynnesten av Laylat al-Qadr (Bestämmelsens natt), och för mina angelägenheter i den från svårighet till lättnad, och acceptera mina ursäkter [ombedjande om förlåtelse] och sätt ned ifrån mig synden och tyngden, O DU den Ömsinta med Dina goda tjänare


اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین

”O Allah, skänk mig i den ynnesten av Laylat al-Qadr…”

Vi ber Gud att skänka oss ynnesten av Laylat al-Qadr som Han i den heliga Koranen sagt är bättre än tusen månader och under vilken Koranen nedsänts samt änglar och Rooh kommer ner till jorden och människors öde måttas upp och bestäms och är en natt som är frid ända till gryning [se den heliga Koranen surah al-Qadr]. Må våra hjärtan tömmas på allt annat än Gud så hjärtat blir Guds tron och änglarnas landningsbana inshaAllah.

Och vi ber Gud ”… och för mina angelägenheter i den från svårighet till lättnad…” vilket kan referera till Guds löfte som angetts och bekräftats i surah Inshirah vers 6-7 ”Sannerligen är med svårighet lättnad * Så sannerligen är med svårighet lättnad”. Med andra ord medföljs utan tvekan varje svårighet av en lättnad och kanske kan en aspekt av detta medföljande vara det tålamod som Gud skänker människan för att tåla och hålla ut under svårigheten och med det nå lättnaden. Gud vill ha lättnad och frälsning för oss och inte att Hans tjänare ska vara i svårighet och bekymmer – ”Gud vill lättnad för er och vill inte svårighet för er” (den heliga Koranen 2:185) så vi ber Gud om detta också och riktar oss själva in på den linjen genom att följa Guds föreskrifter. Vi ber Gud om att underlätta alla våra svårigheter och fixa vad som än bekymrar oss och lösa det och leda oss till lättnad och kheir inshaAllah.

Och vi ber Gud ”… och acceptera mina ursäkter [ombedjande om förlåtelse] och sätt ned ifrån mig synden och tyngden…” och då Gud är den Barmhärtigaste och älskar Sina tjänare mer än en mor älskar Sitt barn och vill ha lättnad och frälsning för Sina tjänare, tar säkerligen Han emot och förlåter snabbt bara människan uppriktigt ångrar sig och ber om förlåtelse. När vi utav ignorans och svaghet begått en synd måste vi snabbt backa, vända oss till Gud, ångra och be Gud om förlåtelse, inte insistera i synden och utav trots, och ha tilltro och hopp till Gud att Han tar emot och förlåter oss inshaAllah.

Vi ber Dig O vår Herre och Gud ”… O DU Ömsinta med Dina goda tjänare” om allt detta och allt kheir i denna värld och nästa och kheir ’aqeba så vi må leva levnaden av Profeten Mohammad(S) och Aal Mohammad(A) och dö döden av Profeten Mohammad(S) och Aal Mohammad(A) och bli redo för vår väntade Imams(AJ) alltmer snara ankomst inshaAllah och skänk oss allt detta och mer därtill utav den outsinliga ynnest och omfattande barmhärtighet och använd oss i Din tjänst under ledningen av Din Hujja(AJ) på dessa slutliga stunder av Din heliga bjudnings månad och låt oss inte lämna den utan ha blivit förlåtna och fått alla våra dyrkanshandlingar accepterade och alla duaa besvarade inshaAllah!