Listighet i tron

En del av Guds tjänare är verkligen listiga på ett bra sätt. En troende ser med Guds ljus, så den är listig och riktar sin listighet i det goda av sin taqwa och genom vidgad syn, de gör en enkel sak till något stort.

 

Här är ett exempel:


Jobba med niyya
En av våra lärda säger: varje gång du gör ghusl, ha också avsikten av ghusl tawba; du kanske dör efter den. Ha avsikten att göra ghusl för at bli pigg för dyrkan. Har ni sett hur en hungrig person äter eller en jätte trött person sover och njuter? Dyrkan också behöver pigghet och hjärtats villighet och man kan njuta av det. Vi är ofta opigga för dyrkan eller tröttnar snabbt. Gör niyya för pigghet när ni gör ghusl. Ha som avsikt att du renar dig själv från allt dåligt, ditt nafs från dåliga egenskaper, från dåliga tankar, rent från allt dåligt.


När du klipper håret, ha niyya att klippa bort synder och allt batil. När du kammar håret, ha niyya att kamma en föräldralös barns huvud. När du gör rent hemma eller tvättar kläder eller tvättar dina händer eller vad du än gör, ha niyya att tvätta bort smutsen och kasta bort Ahl al-Baits(A) fiender. Syskon, när man påminner sig och har sånna niyya i så enkla saker Gud vet alla vägar som det öppnar upp och ljuset som det sprider i ens liv. Förutom det, du kommer inte kunna lika lätt synda med den handen eller klicka fram filmen som du vet inte ger dig något och bara gör ditt sinne grumligt eller titta på den eller skriva onödiga saker eller slösa tiden.


När du vill ge sadaqa, ge inte bara så. Var lite listig. Ge sadaqa från Imam Ridha(A) , från Ahl al-Bait(A) , för Imam Mahdis(AJ) hälsa. Då blir det sadaqa från ma’soom till ma’soom och du blir själv en mellanhand. Gud älskar dem och kommer acceptera sadaqa som är deras namn och du får välsignelsen att vara däremellan. Bara att du får vara mellanhand du når mycket med det. Ställa sig själv hela tiden mellan och omge sig med dem och här kan du inkludera dina föräldrar och fäder, alla dina syskon, alla troende med dig också. Tänk stort. Vår Imam(AJ) kommer för alla och vi behöver likna den vi väntar på.


Börja med dem och avsluta med dem. Precis som i duaa Jami’a Kabira ”om kheir nämns är ni dess början och stam och grenar och… hela den och dess slutmål…”. Guds listiga tjänare praktiserar den.
Recitera Fatiha med salawat för denna lärd och alla våra lärda och alla troende och Guds tjänares själar i alla tider