Imam Hosseins(A) farvälsbön till sin son Imam Sajjad(A)

I slutet av kampen under Ashura lämnade Imam Hossein(A) Karbalas blodiga öken för att en sista gång återvända till tälten och ta farväl av sina nära och kära. Som en gåva till sin son, Imam Sajjad(A), gav Imam Hossein(A) följande gripande duaa (åkallelse):

بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

اللهُمَّ بِحَقِّ يس وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ، وَ بِحَقِّ طه وَ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ، يامَنْ يَقْدِرُ عَلى حَوائِجِ السّائِلينَ، يامَنْ يَعْلَمُ مافي الضَّميرِ، يامُنَفِّسا عَنْ المَكْروبينَ، يامُفَرَجاً عَنْ المَغْمومينَ،

O Herre, vid Ya-Sins och den vise Koranens haqq (rätt och ställning), och vid Ta-Has och den mäktige Koranens haqq (rätt och ställning) – O [DU] som kan uppfylla begären av de som tillfrågar [Dig] – O [DU] som vet vad som försiggår i vårt inre [samvete] – O [DU] som lättnar för de sörjande – O [DU] som befriar de bedrövade [från bedrövelse]

ياراحِمَ الشَيْخِ الكَبيرِ، يارازِقَ الطِفْلِ الصَغيرِ، يامَنْ لايَحْتاجُ إِلى التَّفْسيرِ وَالتَأْوِيل، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ

O [DU] den Förbarmande över den äldre mannen, O [DU] som ger rizq (levebröd och livsuppehälle) till det lilla barnet, O [DU] som inte har något behov av att förklaras och tolkas – skicka Dina välsignelser över [Profeten] Mohammad(S) och hans ätt(A)