Duaa ’Adhuma al-bala’

Denna åkallelse, som även kan benämnas som Duaa Faraj återberättas av Kaf’ami i sin bok ”al-Balad al-Amin” och beskrivs vara från Imam Mahdi(AJ) som han lärde ut till en som var sorgsen och som då befriades från sina problem efter dess recitation: 

بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

إِلهِي عَظُمَ البَلاءُ وَبَرِحَ الخَفاءُ وَانْكَشَفَ الغِطاءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ وَضاقَتِ الأَرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماء وَأَنْتَ المُسْتَعانُ وَإِلَيْكَ المُشْتَكَى وَعَلَيْكَ المُعَوَّلُ فِي الشَّدِّةِ وَالرَّخاءِ

O Allah; prövningen har blivit stor, och det dolda har exponerats, och slöjorna har dragits bort, och hoppet har förlorats, och jorden har blivit trång, och himlen har undanhållits, och DU är den Hjälpande, och till Dig [vänder vi oss] med vårt beklagande, och på Dig förlitar vi oss i [tider av] lidande liksom i lycka 

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أَولِي الأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ البَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ؛

O Allah; skicka Dina välsignelser över Profeten Mohammad(S) och hans ätt(A); förmyndarna som DU beordrade oss att lyda, och genom vilket DU gjorde oss medvetna kring deras ställning, så befria oss vid deras haqq (rätt och ställning) med en snar och närmad befrielse likt ett [hastigt] ögonblick, eller ännu [hastigare] och närmare än det

يامُحَمَّدُ ياعَلِيُّ ياعَلِيُّ يامُحَمَّدُ إكْفِيانِي فَإنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانِي فَإنَّكُما ناصِرانِ

O Mohammad(S), O Ali(A) – O Ali(A), O Mohammad(S); förse mig till tillräcklighet då ni sannerligen är tillräckliga, och hjälp mig då ni sannerligen är behjälpliga 

يامَوْلانا ياصاحِبَ الزَّمانِ الغَوْثَ الغَوْثَ الغَوْثَ، أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ، العَجَلَ العَجَلَ العَجَلَ، ياأَرْحَمَ الرَّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرِينَ

O vår Mästare, O vår tids Imam;  hjälp, hjälp, hjälp – undsätt mig, undsätt mig, undsätt mig – [under] denna stund, denna stund, denna stund – påskynda, påskynda, påskynda – O DU den mest Barmhärtige utav barmhärtiga vid [Profeten] Mohammads(S) haqq (rätt och ställning) och hans rena ätt